Norges modellflylandslag

Det er nå et par år siden (2012) at Norges modellflylandslag inngikk en sponsoravtale med RCpro i Sortland, en av Norges mest populære butikker for modellfly. Med deres hjelp har utviklingen skutt fart, mest på grunn av at profesjonele norske modellflyeiere nå har tilgang til det nyeste utstyret og de beste prisene på tilbehør. Team Norway har gjort det meget godt siden dess, og den beste plasseringen ble en 11. plass i VM av Jo Grini fra Valdres Flyklubb.

Nå er det utallige andre konkurranser som skytes i gang hvert eneste år på kryss og tvers av Europa og planeten generelt, mange av disse er kun besøkt av lokalbefolkningen samt noen reisende hobbypiloter – dermed er det vanskelig å følge med på resultatene til norske modellflypiloter. Derimot kommer det opp viktigere oppdateringer på nyhetene fra tid til annen, for eksempel meldingen om at Espen Torp fra Rogalands egne modellflyklubb Forus RC tok sølvmedaljen i Europamesterskapet for modellfly!

Det er selvsagt vanskelig å forutse hvordan en konkurranse vil ende, men bettingsider legger ofte opp odds på ulike konkurranser og utøvere når det er tid for VM eller EM. For Espen Torp, årets sølvmedaljevinner i EM, vil det nok bli vurdert ganske så lave odds til neste konkurranse dersom Bet365 velger å legge ut odds på ham. Det er flott å ha muligheten til å få hjelp til å vurdere vinnersjansene til både Team Norway og enkeltutøvere som Torp. VM og EM i modellfly foregår på spennende arenaer, og fortjener egentlig sin plass blant de underholdende konkurransene. Det er en krevende sport der man må regne med alt fra vind og luftfuktighet til økosystem og lufttrykk.

Norge vil stille med fullt lag til neste års VM, så med litt hell og massevis av støtte fra publikum vil vi sikkert kunne sikre oss gode resultater. Norges modellflylandslag skal blant annet til VM i Sveits, der naturlige omgivelser ligner veldig mye på Norge. Kan dette spille ut til fordel for Team Norway? Kan vi kapre modellflytoppen og stikke av med nye medaljer? Følg med på NLFs hjemmesider, eller ta turen ned til Sveits for å finne ut av dette!