Konkurranser innen mikrofly

Med den stigende interessen for mikrofly som er i ferd med å komme i Norge er det bare naturlig at det arrangeres ulike konkurranser rundt omkring i landet. Et av stedene der det ofte arrangeres lokale konkurranser er hos Cirrus RC flyklubb ved Spydeberg i Østfold.

For alle som ønsker muligheten til å holde seg oppdatert på hva som skjer av konkurranser og lignende aktiviteter i regi av lokale mikroflyklubber og nasjonale konkurranser og tilstelninger kan det være lurt å holde seg oppdatert via Norsk Luftsportforbund sine nettsider for mikrofly. Her finnes det blant annet en terminliste hvor man kan holde seg oppdatert på aktiviteter. De fleste steder er det selvfølgelig mulig å komme for å se selv om man ikke er en flyger selv. Kanskje du får inspirasjon til å begynne?

En av de største konkurransene er ABC of Flying, som ble arrangert for tredje året på rad i januar i år. Vinneren ble Trygve Hoff fra Værnes Flyklubb med 43 poeng. ABC of Flying høres kanskje ut som en konkurranse for nybegynnere, men det er den definitivt ikke, selv om alle kan være med, uavhengig av nivå. Eksperter på bettingsider vil nok gi Hoff favorittstempel foran neste konkurranse.

Poenget med ABC-konkurransen er rett og slett å «fly alfabetet». Det betyr at man skal prøve å lande på flyplasser med forbokstav fra alle bokstavene i alfabetet. Dersom man lander på Sola flyplass vil man altså få bokstaven S, lander man på Værnes flyplass vil man få bokstaven V. Det er også mulig å lande andre steder enn på flyplasser, for eksempel på snø eller sjø. Alle landingssteder gir ett poeng, forutsatt at det begynner på en bokstav man mangler. Det er også mulig å bruke landingsplasser utenfor Norges grenser, og disse gir poeng på lik linje med områder i Norge. Dersom man velger å lande på en annonsert fly-inn får man to poeng.